Η KOSMOCAR AE, αντιπρόσωπος των εταιρειών VOLKSWAGEN, AUDI, SKODA, αποφάσισε να δημιουργήσει μια καινούργια αποθήκη ανταλλακτικών αυτοκινήτων στον Ασπρόπυργο.

Η επιφάνεια της αποθήκης είναι 10.000 τ.μ. και το ύψος 8,5 μέτρα. Οι ανάγκες αποθήκευσης ανταλλακτικών αυτοκινήτων είναι αρκετά ιδιαίτερες και χαρακτηρίζονται από την ποικιλομορφία των προς αποθήκευση αντικειμένων από κάθε άποψη.

Τα ανταλλακτικά μπορεί να είναι πάρα πολύ μικρά , όπως βίδες ή ηλεκτρολογικές ασφάλειες και διακόπτες έως ολόκληροι κινητήρες με συγκεντρωμένο βάρος ή το πλαϊνό ενός αμαξώματος με μεγάλο όγκο και όχι ιδιαίτερο βάρος. Επίσης μπορεί να είναι στιβαρά εξαρτήματα, μέρη των αναρτήσεων για παράδειγμα ή ιδιαίτερα εύθραυστα όπως είναι τα κρύσταλλα.

Επίσης άλλα αντικείμενα αποθηκεύονται σε κούτες και άλλα το κάθε ένα μόνο του και χωρίς συσκευασία καθώς επίσης άλλα είδη κινούνται καθημερινά ενώ άλλα μπορεί να μείνουν αποθηκευμένα για εβδομάδες ή και μήνες.

Είναι προφανής η δυσκολία σχεδίασης μιας αποθήκης ανταλλακτικών αυτοκινήτων προκειμένου να είναι εύκολη και παραγωγική στην λειτουργία της, να γίνει η καλύτερη δυνατή εκμετάλλευση του διαθέσιμου όγκου με το χαμηλότερο κόστος.

H μελέτη και ο σχεδιασμός της αποθήκης έγινε από την Miebach Consulting GmbH σε συνεργασία με την PEBRO και χρησιμοποιήθηκαν διάφοροι τύποι ραφιών για να καλυφθούν όλες τις ανάγκες. Επίσης εκτός από την μελέτη αποθήκευσης και διακίνησης των ανταλλακτικών έγινε και ειδική αντισεισμική μελέτη της κατασκευής για όλα τα συστήματα αποθήκευσης η οποία και εφαρμόστηκε πλήρως.

Τα συστήματα αποθήκευσης ήταν:

  • Ένα τριώροφο ραφοπάταρο 650 m² με ανελκυστήρα και ειδικές θυρίδες για την αποθήκευση μικρό-ανταλλακτικών.
  • Ράφια picking HIGH RISE σε ύψος 7,5μ για τη δημιουργία κυψελών με σκοπό την αποθήκευση μεσαίου βάρους ανταλλακτικών.
  • Ράφια παλέτας σε ειδικές διαστάσεις για την αποθήκευση των βαρέων ανταλλακτικών όπως μηχανές, πόρτες και παρμπρίζ.
  • Ράφια cantilever βαρέως και μεσαίου τύπου για να αποθηκεύονται μακριά & ογκώδη αντικείμενα

Στους διαδρόμους των παταριών τοποθετήθηκαν μεταλλικές σχάρες όπως και στα ράφια cantilever αλλά και στα ράφια παλέτας όπου απαιτείτο ανάλογα με το προς αποθήκευση αντικείμενα.

Στα ράφια παλέτας τοποθετήθηκε και ειδικό προστατευτικό πλέγμα για λόγους ασφαλείας αλλά και πρακτικότητας.
Το έργο ξεκίνησε τον Ιανουάριο και παραδόθηκε τον Μάρτιο του 2010 με εξαρτήματα που είτε κατασκευάστηκαν στο εργοστάσιο της PEBRO ή ήρθαν από τον γερμανικό οίκο DEXION του οποίου η PEBRO είναι αποκλειστικός αντιπρόσωπος στην Ελλάδα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ CASE STUDIES

ALUMIL Κεντρικές Αποθήκες

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η αναβάθμιση των συστημάτων αποθήκευσης στον τομέα μητρών Η ALUMIL με ηγετική θέση στα συστήματα αλουμινίου επί σειρά ετών αναθέτει στην PEBRO τη μελέτη…

Kygolife

Συνεργασία KYGO με την PEBRO – Αφοί Πετρόγιαννη Ο.Ε. για τα display της kygolife. Ο KYGO, ένας από τους πιο πετυχημένους Djs και παραγωγούς παγκοσμίως,…

Castrol

CASTROL ο παγκόσμιος προμηθευτής εξειδικευμένων λιπαντικών H Castrol είναι η κορυφαία εταιρεία στην κατασκευή, διανομή και εμπορία λιπαντικών και γράσων υψηλής τεχνολογίας καθώς και συναφών υπηρεσιών…

L'Oréal Paris

L'Oréal Paris ειδική κατασκευή MODULE DISPLAY Ειδική κατασκευή με καλύμματα στα υπάρχοντα ράφια super market , σε δύο χρωματισμούς και κρυφό φωτισμό LED. Η L'Oréal Paris,…