Η Εταιρία «ΒΙΑΚΑΡ ΑΕ» από το 1979 δραστηριοποιείται στον χώρο της εισαγωγής από το εξωτερικό και διανομής στην Ελλάδα ανταλλακτικών για όλους τους τύπους και τα μοντέλα επιβατηγών αυτοκινήτων και φορτηγών, Ευρωπαϊκής, Ιαπωνικής και Κορεάτικης κατασκευής.

Στην γκάμα των προϊόντων της εταιρίας περιλαμβάνονται μόνο επώνυμα Ευρωπαϊκά εργοστάσια παραγωγής ανταλλακτικών πολλά εκ των οποίων αποτελούν και πρώτη τοποθέτηση στην Ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία.

Όταν χρειάστηκε η εταιρεία να εγκαταστήσει συστήματα αποθήκευσης στους νέους αποθηκευτικούς της χώρους ήρθε σε επαφή με την εταιρεία PEBRO – Αφοι Πετρόγιαννη ΟΕ με την οποία είχε συνεργαστεί και στο παρελθόν .

Η προσεκτική μελέτη των αναγκών ήταν απαραίτητη προκειμένου να γίνει ο σωστός σχεδιασμός του αποθηκευτικού χώρου και να επιλεγεί το καταλληλότερο σύστημα ραφιών Η μακρόχρονη εμπειρία και τεχνογνωσία της PEBRO – Αφοι Πετρόγιαννη ΟΕ εξασφαλίζουν την βέλτιστη λύση για την παραγωγικότερη δυνατή λειτουργία και με την καλύτερη εκμετάλλευση του διαθέσιμου χώρου- όγκου της αποθήκης.
Η νέα αποθήκη της ΒΙΑΚΑΡ αποτελείται από 2 εφαπτόμενους χώρους επιφανείας 1.180 και 960 τ.μ., με 5,5 και 7 μέτρα ύψος αντίστοιχα, στην οποία θα αποθηκευτούν πολύ μεγάλος αριθμός διαφορετικών ανταλλακτικών αυτοκινήτων κυρίως μικρού όγκου και βάρους.

Η PEBRO – Αφοι Πετρόγιαννη ΟΕ κατασκευάζει όλα τα τυποποιημένα συστήματα αποθήκευσης για κάθε ανάγκη ή προϊόν αλλά μπορεί να μελετήσει και να υλοποιήσει οποιαδήποτε ειδική κατασκευή απαιτηθεί αφού διαθέτει όλο τον απαραίτητο μηχανολογικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας στο εργοστάσιό της στον Ασπρόπυργο.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση της ΒΙΑΚΑΡ επιλέχθηκε το ελαφρού τύπου σύστημα ραφιών PETRODIM. Το σύστημα PETRODIM είναι σχεδιασμένο από την PEBRO και είναι ιδανικό για την αποθήκευση ανταλλακτικών κάθε είδους επειδή συμπληρώνεται από μεγάλη γκάμα αξεσουάρ για την πρακτικότερη αποθήκευση τους.

Παρότι πρόκειται για ένα ελαφρού τύπου σύστημα μπορεί να αποτελέσει τη βάση για την κατασκευή πολλών επιπέδων ραφιών δημιουργώντας έτσι αυτοφερόμενα πατάρια με την τοποθέτηση σχαρών στους διαδρόμους. Στην αποθήκη της ΒΙΑΚΑΡ ο χώρος των 1.180 τ.μ δημιουργήθηκαν 2 επίπεδα ενώ στον χώρο των 960 τ.μ. με το μεγαλύτερο ύψος δημιουργήθηκαν 3 επίπεδα.

Τοποθετήθηκαν περισσότερα από 7.200 ράφια διαστάσεων 1200Χ600mm από γαλβανισμένη λαμαρίνα καθώς και 1000 ράφια διαστάσεων 608Χ600 mm μεσαίου τύπου για πιο βαριά ανταλλακτικά δημιουργώντας έτσι καθαρή αποθηκευτική επιφάνεια σε ράφια 5.600 τ.μ.

Για την πρόσβαση του προσωπικού στα επίπεδα τοποθετήθηκαν μεταλλικές σκάλες ενώ τα εμπορεύματα θα διακινούνται με ανυψωτικά μηχανήματα. Οι σχάρες στους διαδρόμους των επιπέδων είναι και αυτές γαλβανισμένες ώστε να εξασφαλίζεται η άριστη εικόνα της αποθήκης για πάρα πολλά χρόνια χωρίς καμία συντήρηση. Όπου απαιτείτο τοποθετήθηκαν προστατευτικά κάγκελα αλλά και 3 πόρτες ασφαλείας ώστε η εγκατάσταση να καλύπτει όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ CASE STUDIES

ALUMIL Κεντρικές Αποθήκες

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η αναβάθμιση των συστημάτων αποθήκευσης στον τομέα μητρών Η ALUMIL με ηγετική θέση στα συστήματα αλουμινίου επί σειρά ετών αναθέτει στην PEBRO τη μελέτη…

Kygolife

Συνεργασία KYGO με την PEBRO – Αφοί Πετρόγιαννη Ο.Ε. για τα display της kygolife. Ο KYGO, ένας από τους πιο πετυχημένους Djs και παραγωγούς παγκοσμίως,…

Castrol

CASTROL ο παγκόσμιος προμηθευτής εξειδικευμένων λιπαντικών H Castrol είναι η κορυφαία εταιρεία στην κατασκευή, διανομή και εμπορία λιπαντικών και γράσων υψηλής τεχνολογίας καθώς και συναφών υπηρεσιών…

L'Oréal Paris

L'Oréal Paris ειδική κατασκευή MODULE DISPLAY Ειδική κατασκευή με καλύμματα στα υπάρχοντα ράφια super market , σε δύο χρωματισμούς και κρυφό φωτισμό LED. Η L'Oréal Paris,…